مایکروسافت بعد از سال‌ها تلاش، مرگ دستیار صوتی، کورتانا را تأیید کرد

مایکروسافت پیش‌تر حذف کورتانا از ویندوز را تکذیب کرده بود؛ اما مدتی پس از معرفی ویندوز کوپایلوت، مرگ دستیار صوتی بداقبالش را اعلام کرد. 

مایکروسافت در یکی از اسناد پشتیبانی خود در تاریخ 13 خرداد 1402  نوشت: «ما سرانجام دستیار مجازی کورتانا را حداقل از ویندوز حذف می‌کنیم. برنامه‌ی مستقل این دستیار صوتی که احتمالاً بسیاری افراد حتی نمی‌دانند روی کامپیوتر شخصی آن‌ها نصب شده است، از اواخر سال جاری دیگر پشتیبانی نخواهد شد.»

کورتانا اولین‌ بار سال ۲۰۱۴ به‌عنوان دستیار مجازی برای ویندوزفون ۸٫۱ معرفی و به رقیبی برای سیری اپل تبدیل شد. این ابزار سال ۲۰۱۵ با ویندوز ۱۰ دردسترس کاربران دسکتاپ قرار گرفت و پس‌ از آن به‌نظر می‌رسید مایکروسافت کورتانا را همه‌جا ارائه می‌دهد. این دستیار حتی به مجموعه‌ی آفیس نیز اضافه شد و برخی بلندگوهای هوشمند مثل Harman Kardon Invoke و ترموستات Johnson Controls Glas از دستیار هوشمند ردموندی‌ها استفاده کردند.

منابع مرتبط:

از مرگ کورتانا چه می آموزیم؟

درست است، هر استارت آپی یا هر صاحب ایده ای برای خلق اثر خود بایدبه آن عشق بورزد و از اثر خود باید مثل فرزند خود حمایت کند ولی آیا واقعا یک اثر و یک ایده فرزند انسان است؟
مایکروسافت کورتانا (به انگلیسیCortana) نام دستیار شخصی هوشمند در ویندوز فون ۸٫۱ و ۱۰، مایکروسافت بند، ویندوز هولوگرافیک، ویندوز ۱۰ و اکس‌باکس وان است که محصولی از شرکت مایکروسافت آمریکاست که نام آن برگرفته شده از شخصیت کورتاناست که شخصیت دارای هوش مصنوعی در مجموعه بازی‌های ویدئویی هیلو است. این برنامه مقرر بود به‌طور گسترده با دستیارهای هوشمندی همچون سیری در سیستم عامل آی‌اواس اپل، اسیستنت متعلق به گوگل در اندروید و الکسا متعلق به شرکت آمازون به رقابت بپردازد اما این رقابت برای مایکروسافت با هزینه های زیادی همراه بود و مایکروسافت به خوبی با دانش اقتصاد به توسعه فکر کرد.
هیچ زمان برای بررسی و شناسایی شکست دیر نشده و باید از ضرر جلوگیری کرد.

استارت‌آپ Semantic Machines ادعا دارد شرکتی است که می‌تواند با فعالیت در زمینه توسعه مکالمات حوزه هوش مصنوعی، ماشین‌ها و دستگاه‌ها را قادر سازد تا اهداف ایجاد شده خالقان خود را بهتر درک کرده، با آنها ارتباط برقرار کرده و همکاری کنند و از عهده وظایف خود بر بیایند. این استارت آپ همچنین می‌تواند به مایکروسافت کمک کند تا با محصولات حوزه هوش مصنوعی دیگر شرکت‌ها مانند الکسای آمازون، سیریِ اپل، دستیار هوشمند گوگل و دستیار هوشمند بیکسبای سامسونگ رقابت کند. شرکت Semantic Machines جمعی از متخصصان حوزه مکالمات هوشمند مانند Larry Gillick، محقق ارشد سابق سیری در شرکت اپل و محققان سرشناس دیگری مانند پرفسور Dan Klein از دانشگاه UC Berkeley و پرفسور Percy Liang از دانشگاه استنفورد را گرد هم آورده است. مایکروسافت بخش تکنولوژی هوش مصنوعی خود را در ماه آگوست سال ۲۰۱۴ تاسیس کرد و موفق شده ۵/ ۸میلیون دلار بودجه طی همان سال و ۳/ ۱۲ میلیون دلار دیگر در دسامبر ۲۰۱۵ در اختیار این بخش قرار دهد.

به نقل ازدنیای اقتصاد

این سرمایه‌گذاری مایکروسافت، موجب بهبود عملکرد دستیار دیجیتالی کورتانا و همچنین سرویس ربات «آژور» (Azure) می‌شود که در حال حاضر از طرف بیش از ۳۰۰ هزار توسعه‌دهنده مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این زمینه باید به گوگل هم اشاره کنیم که می‌خواهد صدا و واکنش‌های دستیار دیجیتالی هوشمند خود را طبیعی‌تر از گذشته کند. این شرکت چندی پیش از قابلیت گوگل دوبلکس رونمایی کرد که می‌تواند از جانب کاربران با کسب‌وکارهای مختلف تماس بگیرد و مثلا برای کاربر وقت آرایشگاه رزرو کند. این قابلیت جدید گوگل، گمانه‌زنی‌های مربوط به مشکلات بالقوه‌ی این فناوری و بحث‌های مربوط به اخلاق را شعله‌ور کرد. مدت‌ها پیش، مایکروسافت از یک ربات توییتری هوشمند پرده‌برداری کرد که به دلیل شیطنت کاربران، خیلی سریع به یک ربات نژادپرست بدل شد. به همین خاطر مطمئنا بعد از این سرمایه‌گذاری، این شرکت توجه بیشتری را نسبت به جزییات مربوط به هوش مصنوعی نشان خواهد داد.

به نقل ازورگ

به نظر می رسد غول های تکنولوژی قانون بازی را بسیار زیبا ترسیم کرده اند و اصل بزرگ بودن را خوب می دانند زیرا اولین قدم برای رسیدن به موفقیت فهمیدن اشتباه است و ابراز اشتباه نشان از بزرگی و شایستگی است و نه اصرار بر تکرار اشتباه!

شیراز، قدوسی غربی، مقابل بانک ملی، شماره 432، طبقه دوم

شماره تماس: 00989027160505